نحوه بستن سال مالی
نحوه بستن سال مالی چگونه است؟ مراحل بستن حساب های موقت در شرکت های خدماتی به چه صورت می باشد؟ مراحل بستن حساب های موقت در شرکت بازرگانی چگونه است؟
اگر ذهنتان پر شده از سوالات مربوط به نحوه بستن سال مالی می توانید با سرای حسابدار همراه باشید تا شما را در رابطه با این موضوعات آشنا کند و به جواب تک تک سوالاتتان برسید.
بستن حساب ها در حسابداری
به صفرکردن مانده حساب ها در حسابداری را بستن حساب های سالی می دانند. لازم به ذکر است که مانده حساب هایی را بدهکار تلقی می کنند که بستانکار هستند و مانده حساب های بستانکاری را بدهکار می دانند.
چرا بستن حساب ها انجام می شود؟
بر اساس این فرض، عمر واحدهای اقتصادی به دورههای مساوی تقسیم میشود و به هر یک از این دورهها «دوره مالی» میگویند. به طور معمول، هر دوره مالی از آوریل تا پایان هر سال ادامه دارد. در پایان هر سال عده ای علاقه مند به ارزیابی عملکرد (سود یا زیان) یک واحد اقتصادی در سال گذشته هستند، بنابراین صورت های مالی برای واحدهای اقتصادی تهیه می شود.
پس از این، حساب های منعکس کننده عملکرد واحد اقتصادی در طول سال مالی باید بازنشانی شوند تا از ابتدای دوره مالی بعدی با مانده صفر شروع به تغییر کنند تا عملکرد واحد اقتصادی در طول سال مالی اندازه گیری شود. دوره مالی جدید دلیل دوم بستن حسابها، قوانین و مقررات مربوط به نحوه نگهداری دفاتر قانونی است که واحدهای اقتصادی را ملزم به استفاده از دفاتر مالی جدید برای هر دوره مالی می کند. به همین دلیل سایر حساب ها در دفاتر سال مالی جاری برای انتقال به دفاتر سال مالی بعد بسته می شود.
دسته بندی های حساب ها
- حساب های دائمی
- حساب های موقت
حساب های دائمی
مانده یکسری از حساب های دفتر کل به دوره مالی بعد منتقل می شود که به آن ها حساب های دائمی می گویند. تمامی حساب های قابل درج برگرفته از بدهی ها، دارایی ها و سرمایه جزء حساب های دائمی طبقه بندی می کنند. لازم به ذکر است که به این حساب ها حساب ترازنامه نیز می گویند.
حساب های موقت
حساب های مالی در پایان دوره مالی بسته خواهد شد و به هیچ وجه مانده آن ها به سال بعدی انتقال داده نمی شود. مانده حساب ها طبق اصل تطابق هزینه باید درآمد آن به صفر برسد. و این حساب ها در دوره های مالی بعدی نباید دارای مانده باشند. که این حساب ها را حساب سود و زیانی می دانند.
نحوه بستن سال مالی (حساب موقت شرکت بازرگانی)
- حساب خلاصه سود و زیان
- حساب های مربوط به تمامی فروش ها
- حساب های مربوط به تمامی خرید ها
- مانده حساب سود و زیان
- حساب برداشت
- حساب هزینه ها
- حساب برگشت از خرید و تخفیفات
- حساب برگشت از فروش و تخفیفات
بستن حساب های درآمد، هزینه و برداشت در شرکت های تجاری مشابه بستن حساب در شرکت های خدماتی است. اما در شرکت های بازرگانی در کنار این حساب ها، حساب هایی مانند خرید، فروش، برگشت از خرید، برگشت از فروش، تخفیف خرید و تخفیف فروش وجود دارد و این حساب ها نیز موقت هستند و موجودی در آنها باید صفر باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با نحوه بستن سال مالی شرکت های خدماتی نیز آشنا کنیم
مراحل بستن حساب های موقت شرکت بازرگانی
مراحل بستن حساب در شرکت بازرگانی به شرح زیر است:
- کلیه حسابهای موقتی که دارای مانده بدهی (هزینه، خرید کالا، درآمد فروش و تخفیف نقدی) هستند به حساب سود و زیان جاری بستانکار و بدهکار می شوند
2. حساب های موقت دارای مانده بستاتکار ( فروش کالا، برگشت از خرید و تخفیفات نقدی خرید) بدهکار و حساب های سود و زیان را بستانکار می نامند.
3. حساب سود و زیان را مانده گیری می کنیم که دو حالت ممکن دارد
- مانده سود و زیان جاری بدهکار به حساب می آید. حساب سود و زیان جاری را حساب بستانکار و حساب سود و زیان انباشته را بدهکار می نامیم.
- مانده سود و زیان جاری بستانکار می باشد. نحوه بستن حساب، سود و زیان جاری را بدهکار و حساب سود و زیان انباشته را بستانکار طلقی می شود.
4. بستن حساب برداشت
مراحل بستن حساب موقت خدماتی
- بستن حساب درآمد
- بستن حساب هزینه ها
- بستن سود و زیان جاری
- بستن برداشت ها
بستن حساب های درآمد
حساب هایی که متعلق به درآمد می باشند و دارای مانده بستانکار هستند را بدهکار و حساب سود و زیان جاری را بستانکار می کنیم.
بستن حساب های هزینه
تمامی حساب های هزینه مانده بدهکار می باشند که تمامی هزینه ها شامل بستانکار می باشد
بستن سود و زیان جاری
برای بستن درآمد و هزینه از حساب سود و زیان جاری باید استفاده کرد. که در صورت بسته شدن دو حالت به وجود می آید:
- درآمد های شرکت از مجموع هزینه ها بیشتر باشد.
برای بستن حساب سود و زیان جاری ، این حساب را بدهکار و سود و زیان انباشته را بستانکار خواهیم کرد.
- درآمد های شرکت از تمام هزینه ها کمتر می شود.
برای بستن حساب سود و زیان جاری، این حساب را بستانکار و سود و زیان انباشته را بدهکار خواهیم کرد.
بستن برداشت
حساب برداشت ماهیت بدهکار را دارد که برای بستن باید حساب برداشت را بستانکار و حساب سرمایه را بدهکار می کنیم. و تمامی حساب های موقت در شرکت های خدماتی بسته خواهد شد و مانده آن ها صفر می شود.
دیدگاهتان را بنویسید