حسابداری خدماتی
یکی از شاخه های حسابداری، حسابداری خدماتی است که در برگیرنده فعالیت های شرکت ها می باشد. برعکس برخی از تصور عامه این نوع حسابداری در شرکت ها اهمیت زیادی دارد. به طور مسلم راه اندازی یک تجارت یا شرکت مستلزم حسابداری زیادی است که بخشی ضروری از عملیات تجاری محسوب می شود. در ادامه به اهمیت و تکنیک ها و روش های حسابداری خدماتی اشاره خواهیم کرد.
حسابداری خدماتی چیست؟
در شرکت ها هر روز معامله ای به ثبت می رسد، اسناد مالیاتی آماده می شود و هزینه ای بابت برخی از موارد پرداخت خواهد شد که همه این موارد در واقع نیاز به حسابداری در شرکت را ضروری خواهد کرد. همان طور که بیان کردیم حسابداری خدماتی یکی از رویکردهای اصلی حسابداری است که دربرگرینده به ثبت و ارزیابی تراکنش ها و همچنین رویدادهای مرتبط با خدمات است.
در واقع در این نوع حسابداری مواردی همچون تراکنشهای مرتبط با ارائه خدمات به تأمین کنندگان، مشتریان ، و دیگر ارتباطات سازمان با موجودیتهای خارجی ثبت و بررسی میشوند.جالب است بدانید که این نوع از حسابداری با جمع آوری کردن اسناد شروع می شود و همچنین با بستن حساب ها نیز خاتمه می یابد.
با این حال می توان بیان کرد که حسابداری خدماتی شامل فعالیت هایی است که در پایان یک دوره مالی با هدف ارزیابی عملکرد سازمان انجام می گیرد. ازجمله فعالیت های این حسابداری در شرکت ها و موسسات می توان به طبقه بندی کردن، ارائه گزارش ها در مدت کوتاهتر با دقت بالا اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: آموزشگاه سرای حسابدار با برگزاری دوره آموزش حقوق دستمزد در اصفهان این فرصت را برای علاقه مندان فراهم آورده است.
اهمیت حسابداری خدماتی چیست؟
اما اینکه حسابداری خدماتی در شرکت ها و سازمان ها چه اهمیتی دارد؟ حسابداری خدماتی به عنوان یکی از شاخه های اصلی حسابداری در شرکت ها و سازمان ها موجب می شود تا مدیران نسبت به تراکنش ها و رویدادهای خدماتی خود اطلاعات دقیق تر و جامع تری در اختیار داشته باشند. در دست داشتن این اطلاعات دقیق موجب اتخاذ تصمیم بهتر و بهبود عملکرد در شرکت ها می شود. از طرفی حسابداری خدماتی در سازمان و شرکت ها موجب مدیریت بهتر هزینه ها می شود.
تحلیل سود آوری نیز از طریق حسابداری مالیاتی انجام می گیرد و در نهایت با بکار بردن آن بهترین استراتژی ها برای بهبود و توسعه خدمات ارائه می شود.
تکنیکها و روش های حسابداری خدماتی
تکنیک ها و روش حسابداری خدماتی در شرکت ها و موسسات شامل موارد زیر است:
ثبت تراکنشهای مالی
در این مرحله تراکنشهای مالی مربوط به خدماتی همچون ثبت و دستهبندی با دقت بیشتری انجام می شود که در برگیرنده دریافت و پرداخت وجوه،حسابهای تأمین کنندگان و حسابهای مشتریان است.
تعیین هزینهها
یکی دیگر از روش ها و تکینک های حسابداری خدماتی شامل هزینه های ثابت و متغیر است.
تجزیه و تحلیل سودآوری
در تجزیه و تحلیل سود آوری اطلاعات مالی و هزینه ها و همچنین سود آوری هر خدمت یا پروژه بررسی می شود. البته این اطلاعات موجب تصمیمگیری در مورد توسعه خدمات و تغییرات می شود.
بیشتر بخوانید: آموزش حسابداری در اصفهان، توسط آموزشگاه فنی و حرفهای سرای حسابدار متشکل از بهترین اساتید و مدیران مالی مجرب استان می باشد
آیا حسابداری خدماتی در شرکتهای کوچک هم بکار می رود؟
در پاسخ به این سوال باید بیان کنیم که حسابداری خدماتی در شرکت ها کوچک نیز به کار می رود. در واقع با استفاده از این نوع حسابداری، مدیریت می تواند با دقت بیشتری هزینه های مربوطه را مدیریت کندو علاوه بر آن درآمدها و سودآوری های مربوطه را هم پیش بینی کند.
با توجه به اینکه ارتباط با مشتریان و بهبود عملکرد خدمات در شرکت های کوچک نیز اهمیت زیادی دارد به همین دلیل حسابداری خدماتی می توان کمک کننده باشد. علاوه بر موارد بیان شده حسابداری خدماتی در شرکت های کوچک موجب بهبود مدیریت مالی و استفاده بهینه از فضای کاری می شود.
از طرفی این نوع حسابداری در شرکت های کوچک موجب رشد و کارآفرینی در بازار رقابت می شود. به طور کلی می توان بیان کرد که حسابداری از نوع خدماتی یک ابزار قدرتمند برای بهبود عملکرد خدمات و مدیریت مالی محسوب می شود که در شرکت های کوچک نیز اهمیت زیادی دارد.
سخن پایانی
حسابداری یکی از موارد ضروری در هر کسب و کاری است. خدمات حسابداری حرفه ای می تواند با کاهش خطا و افزایش کارایی، به کارآفرینان کمک کند تا تصمیمات و سرمایه گذاری های بهتری داشته باشند. حسابداری در درجه اول بر ثبت معاملات و عملیات مالی روزانه متمرکز است.
علاوه بر این حسابداری با استفاده از داده های مالی، مالیات ها را تحلیل، استراتژی و برنامه ریزی می کند. در این نوع حسابداری مواردی همچون تراکنشهای مرتبط با ارائه خدمات به تأمین کنندگان، مشتریان ، و دیگر ارتباطات سازمان با موجودیتهای خارجی ثبت و بررسی میشوند.جالب است بدانید که این نوع از حسابداری با جمع آوری کردن اسناد شروع می شود و همچنین با بستن حساب ها نیز خاتمه می یابد.
با این حال می توان بیان کرد که حسابداری خدماتی شامل فعالیت هایی است که در پایان یک دوره مالی با هدف ارزیابی عملکرد سازمان انجام می گیرد. حسابداری خدماتی به عنوان یکی از شاخه های اصلی حسابداری در شرکت ها و سازمان ها موجب می شود تا مدیران نسبت به تراکنش ها و رویدادهای خدماتی خود اطلاعات دقیق تر و جامع تری در اختیار داشته باشند. در دست داشتن این اطلاعات دقیق موجب اتخاذ تصمیم بهتر و بهبود عملکرد در شرکت ها می شود.از طرفی حسابداری خدماتی در سازمان و شرکت ها موجب مدیریت بهتر هزینه ها می شود.
سوالات متداول حسابداری خدماتی
- منظور از حسابداری خدماتی چیست؟
حسابداری خدماتی در واقع یکی از شاخه های حسابداری است که رویدادهای مالی به صورت روزانه و ماهانه در آن به ثبت می رسد و پایان هر ماه مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد.
- فعالیت در کدام یکی از شاخه های حسابداری سخت تر است؟
به طور معمول فعالیت در حسابداری خدماتی به مراتب سخت تر از حسابداری صنعتی و بازرگانی است به این دلیل که در تبلیغ کردن شرکت خدماتی و شناساندن آن اغلب هیچ کالایی عرضه و به نمایش گذاشته نمی شود.
- وظایف حسابداری خدماتی کدام است؟
ثبت و طبقه بندی کردن اطلاعات مالی شرکت، ارائه گزارشات و توضیحات کامل به صورت کتبی به مدیریت از مهمترین وظابف حسابداری خدماتی است.
- شرکت خدماتی چه ویژگی هایی دارد؟
شرکت باید سابقه خوبی داشته باشد
در قبال وظایف خود متعهد باشد
قرارداد شرکت باید به امضای دو طرف قرار داده رسیده باشد.
- از مهمترین موضوعات در شرکت خدماتی چیست؟
یکی از موضوعات مهم در شرکت خدماتی، اهمیت گزارش دهی است که از ابتدای ترین مرحله تا آخرین مرحله باید به دست مدیریت برسد.
دیدگاهتان را بنویسید