ایجاد حساب های دریافتنی(بدهکاران) و حساب های پرداختنی(بستانکاران) در نرم افزار پارسیان
در این مطلب از سرای حسابدار به بررسی نحوه ایجاد حساب های دریافتنی(بدهکاران) و ایجاد حساب های پرداختنی(بستانکاران) در نرم افزار پارسیان می پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا پایان این بخش همراه ما باشید.
نحوه ایجاد حساب های دریافتنی(بدهکاران) و حساب های پرداختنی(بستانکاران) در نرم افزار پارسیان
در هر شرکت یا موسسه تمامی بدهکاران ( مشتریان) و بستانکاران (فروشندگان)
آن شرکت را مشخص و تعریف نمود. برای اینکار از سربرگ حسابداری قسمت تعاریف، تعریف حسابهای کل، معین، تفضیلی را انتخاب نموده، روی حسابهای دریافتنی (بدهکاران) در سطح کل اینتر کرده، وارد سطح معین می شویم، با اضافه کردن دو دسته حساب به نام بدهکاران تجاری و بدهکاران غیر تجاری را تعریف می کنیم.
البته دو دسته حساب به صورت پیش فرض تعریف شده است،به نام اشخاص متفرقه و مشتریان، اشخاص متفرقه برای مشتریان گذری می باشد که کالایی خریداری کرده و دیگر مراجعه نمی کنند.
و مشتریان برای خریداران دائمی می باشد، که می توان همین حساب مشتریان را به نام بدهکاران تجاری اصلاح و تغییر نام دهیم و یک دسته حساب به نام بدهکاران غیر تجاری با اضافه کردن تعریف نماییم.
در زیر گروه بدهکاران تجاری، مشتریان دائمی شرکت که کالا یا خدماتی به قصد سود و منفعت به آنها ارائه می شود، با اضافه کردن با جزئیات کامل تعریف می شوند.به صورت اشخاص حقیقی (آقا یا خانم) و یااشخاص حقوقی (شرکتهاو فروشگاهها) ، در هنگام تعریف بدهکاران می توان برای آنها سقف اعتبار تعیین نمود، یعنی متناسب با خوش حساب یا بد حساب بودن آنها یک سقف اعتباری برای آنها تعیین کنیم، که باعث می شود در هنگام صدور فاکتور اگر مبلغ فاکتور بیشتر از سقف اعتبار مشتری باشد، سیستم یک آلارمی به ما می دهد، که در صورت صدور این فاکتور مبلغ آن از مشتری حتما گرفته شود.
و سپس
در زیر گروه بدهکاران غیر تجاری می توانیم مشتریانی که به آنها ملزومات یا اثاثه یا داراییهای دیگر فروخته می شود را تعریف کنیم و یا پرسنل شرکت را وقتی به آنها وامی پرداخت می شود یا پیش پرداخت و مساعده ای و در نتیجه بدهکار شرکت محسوب شده و در زیر گروه بدهکاران غیر تجاری یا سایر ح های دریافتنی آنها را تعریف میکنیم.
برای تعریف بستانکاران از سربرگ حسابداری قسمت تعاریف، تعریف حسابهای کل، معین، تفضیلی وارد شده در زیر گروه بستانکاران دو دسته حساب بستانکاران تجاری و غیر تجاری( سایر ح های پرداختنی) را تعریف میکنیم.
در زیر گروه بستانکاران تجاری، فروشندگان حقیقی و حقوقی که کالا از آنها به قصد تجارت و خرید و فروش خریداری میکنیم را تعریف میکنیم.
و در زیر گروه بستانکاران غیر تجاری یا سایر ح های پرداختنی می توانیم سایر فروشندگان که از آنها داراییهای دیگر مانند ملزومات و اثاثه و… خریداری می شود را تعریف نمود و یا پرسنل شرکت را به عنوان حقوق بگیر که حقوق طلب دارند ویا سهامداران را که در پایان سال سود طلب دارند در سطح تفضیلی تعریف نمود.
کلام پایانی
در این مطلب از سرای حسابدار به بررسی نحوه ایجاد حساب های دریافتنی(بدهکاران) و حساب های پرداختنی(بستانکاران) پرداختیم. امیدواریم مطالب این بخش برای شما مفید بوده باشد و به سوالات شما در مورد چگونگی تعریف حساب های دریافتنی(بدهکاران) و حساب های پرداختنی(بستانکاران) در نرم افزار پارسیان پاسخ داده باشیم. ممنون که تا انتها همراه ما بودید. در صورت وجود هرگونه سوال در قسمت ثبت نظر برای ما بنویسید. در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده می شود.
سوالات متداول
به مبلغی که مشتریان به شرکت شما بدهکار هستند حساب های دریافتنی می گویند.
این حساب بیانگر مبلغی است که شرکت شما به تامین کنندگان بدهکار است. حساب های دریافتنی چیست؟
حساب های پرداختنی چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید