صفر تا صد آموزش اکسل در حسابداری + کاربردها
اگر قصد آموزش حسابداری و فعالیت در این حیطه را داشته باشید، حتما با دوره های آموزش صفر تا صد اکسل در حسابداری مواجه شده اید. اما آموزش اکسل در حسابداری برای حسابداران چه اهمیتی دارد؟ حتما میدانید که امروزه از نرم افزارهای مختلفی در حوزه حسابداری استفاده میشود.
اما در این میان، اکسل از جایگاه ویژه ای برخوردار است و در زمینههای گوناگون حسابداری کاربرد دارد. اگر قصد فعالیت در این رشته را دارید، باید بدانید که این نرم افزار یکی از همراه های اصلی شما از سطح مبتدی تا پیشرفته حسابداری می باشد. بنابراین فراگیری کامل این ابزار، یکی از مواردی است که می تواند زمینه را برای تبدیل شدن به یک حسابدار خبره فراهم نماید.
در ادامه شما را با مهمترین کاربردهای اکسل حسابداری آشنا می کنیم تا ضرورت یادگیری اکسل برای حسابداران برایتان روشن تر شود؛ پس تا انتهای این مقاله از سرای حسابدار با ما همراه بمانید.
نرم افزار اکسل چیست؟
نرم افزار Excel یکی از سری نرم افزارهای مجموعه آفیس می باشد که توسط شرکت مایکروسافت عرضه شده است. از مهمترین ویژگی های محیط این نرم افزار محاسباتی می توان به صفحات جدول بندی شده آن اشاره کرد که قابلیت ورود اطلاعات زیاد به صورت دسته بندی شده را به کاربران می دهند.
از طرفی امکاناتی همچون تعریف توابع گوناگون، چارت ها و نمودارهای مختلف و … سبب کاربردهای مختلف آن در بسیاری از رشته های مهندسی و غیر مهندسی شده اند.
به طوری که امروزه یکی از شرط های اساسی برای فعالیت در بسیاری از مشاغل، داشتن تسلط کافی به این نرم افزار است. اما در میان کاربردهای مختلف اکسل، آنچه در این مطلب قصد داریم مورد بررسی قرار دهیم کاربرد اکسل در حسابداری می باشد.
کاربرد اکسل در حسابداری
رشته حسابداری خود به زیرشاخه های مختلفی تقسیم می شود و هر حسابدار پس از دیدن آموزش های لازم، می تواند در آن حیطه خاص مشغول به فعالیت شود. بنابراین باید بگوییم که بخش عمده آموزش اکسل در حسابداری در میان این زیرشاخه های گوناگون، مشترک است اما ممکن است این آموزش در برخی از زیرشاخه ها کمی تخصصی تر باشد.
به طور کلی مهمترین کاربردهای اکسل در حسابداری عبارتند از:
مدیریت آسان داده ها در آموزش اکسل در حسابداری
معمولا داده های حسابداری بسیار انبوه هستند. اکسل به شما کمک می کند تا با دسته بندی این اطلاعات و یافتن آسان تر آن ها بتوانید محاسبات مربوط به این مقادیر را به سرعت انجام دهید. یکی از قابلیت های مهم اکسل که در این زمینه بسیار کارساز است مربوط به امکان فیلتر کردن است.
با استفاده از این قابلیت می توانید در سریع ترین زمان ممکن به داده های مورد نظر دسترسی پیدا کنید. از طرفی شیت های جداگانه اکسل این امکان را به شما می دهند که بدون استفاده از یک برنامه حسابداری مجزا، بتوانید تمامی اطلاعات لازم را پیش روی خود داشته باشید.
تهیه گزارشات مالی با اکسل حسابداری
تهیه گزارشات و صورت های مالی یکی از مهمترین کاربردهای اکسل حسابداری است. همانطور که میدانید صورت های مالی جزو با اهمیت ترین اطلاعات حسابداری هستند که باید به صورت دوره ای تهیه شوند و نشان دهنده وضعیت مالی سازمان می باشند. شما با استفاده از محیط این نرم افزار به آسانی می توانید گزارشاتی همچون ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت مغایرت بانکی، کاربرگ حسابرسی ماهیانه، و … را تهیه نمایید.
محاسبات ساده و پیچیده
کاربرد توابع اکسل در حسابداری به منظور انجام محاسبات ساده و پیچیده توانسته است به حسابدارن کمک شایانی نماید. همانطور که مشخص است، حسابداری علمی است که انجام محاسبات در آن از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. باید بگوییم که انجام محاسبات مربوط به هزینه ها با استفاده از توابع می تواند کار حسابداران را بسیار دقیق تر کند.
زیرا در این صورت احتمال اشتباه بسیار کاهش پیدا می کند و نتایج به دست آمده قابل اتکا هستند. اکسل این امکان را برای حسابداران فراهم آورده است تا بتوانند با استفاده از توابع از پیش تعریف شده، نسبت به انجام این محاسبات اقدام کنند. همچنین حسابداران می توانند در صورت لزوم، توابع جدیدی را نیز در این نرم افزار تعریف کنند. مهمترین توابع اکسل در حسابداری عبارتند از:
- تابع SUM: با استفاده از این تابع می توان جمع مقادیر چند سلول را در خانه مورد نظر نمایش داد.
- تابع SUMIF: این تابع زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که بخواهیم تنها در صورت وجود یک شرط، مقادیر چند سلول را با یکدیگر جمع کنیم.
- توابع SLN، DB و SYD: از این سه تابع برای محاسبه هزینه استهلاک در اکسل استفاده می شوند.
- توابع PMT، PPMT و IPMT: این توابع برای محاسبه اقساط وام (اقساط اصلی، بهره و نرخ پرداخت دوره ای) مورد استفاده قرار می گیرند.
- توابع FV و PV: برای محاسبه ارزش فعلی و ارزش آینده سرمایه گذاری می توان از این دو تابع استفاده کرد. همچنین تابع های VLOOKUP، HLOOKUP، RATE، NPV، XNPV، ACCRINT، IRR و … نیز کاربرد زیادی در زمینه حسابداری دارند. شما با شرکت در یک دوره آموزش اکسل در حسابداری می توانید از کاربرد تمامی این توابع مطلع شوید.
انبارداری با اکسل حسابداری
انبارداری یکی از مهمترین بخش های حسابداری – خصوصا حسابداری صنعتی – می باشد. شما پس از شرکت در یک دوره آموزش اکسل در حسابداری باید به آسانی بتوانید گردش کالاها و موجودی انبار را با استفاده از نرم افزار اکسل کنترل کنید. همچنین محاسبه ارزش کالاهای موجود در انبار و کنترل فرم موجودی ها با کمک اکسل به آسانی امکان پذیر است.
از طرفی با استفاده از این نرم افزار می توانید صورت مغایرت های مربوط موجودی انبار را به راحتی تهیه نمایید. در واقع شما با امکانات نرم افزار اکسل می توانید تمامی اعمال زیر را در حیطه انبارداری انجام دهید:
- ثبت رسید موقت و دائمی کالاهای ورودی جدید
- ثبت خروج موجودی ها
- ثبت داده های مربوط به حواله امانی یا جابجایی کالا بین انبارها
- استخراج داده های مربوط به مغایرت و کسری یا مازاد کالاها
- کنترل آسان موجودی ها
تنظیم لیست اکسل حقوق و دستمزد
تنظیم لیست اکسل حقوق و دستمزد از جمله کاربردهای اکسل حسابداری است. این لیست جزو مهمترین عملیات های مالی محسوب می شود که باید به صورت ماهیانه انجام شود. هر گونه اشتباه در تنظیم این لیست می تواند ضررهای زیادی را به سازمان وارد نماید. همانطور که میدانید لیست حقوق و دستمزد از بخش های گوناگونی تشکیل شده است که هر یک از آن ها با فرمول خاصی به دست می آیند.
در نهایت با انجام اعمال ریاضی بین ارقام به دست آمده، می توان به مبلغ نهایی حقوق و دستمزد هر فرد دست پیدا کرد. به همین دلیل نیز استفاده از توابع حسابداری در تنظیم لیست حقوق و دستمزد می تواند بسیار کمک کننده باشد. با کمک اکسل حسابداری، عملیات های زیر قابل انجام هستند:
- وارد کردن اطلاعاتی همچون ساعات کاری و محاسبه حقوق با توجه به این ساعات
- محاسبات مربوط به مرخصی های با حقوق و بدون حقوق
- محاسبه مالیات بر حقوق
- محاسبات مربوط به شب کاری و اضافه کاری
- محاسبه کسورات
- محاسبه حق بیمه کارگر و کارفرما
- محاسبه موارد دیگری همچون حقوق پایه، حق اولاد، حق مسکن، عیدی و پاداش، سنوات، هزینه ایاب و ذهاب و …
از طرفی باید به این نکته نیز اشاره کنیم که کارآموزان پس از شرکت در دوره آموزش اکسل در حسابداری ضمن کسب توانایی لازم برای تنظیم لیست اکسل حقوق و دستمزد، می توانند از قابلیت های این نرم افزار برای ترسیم سایر جداول و لیست های مهم در حسابداری نیز استفاده کنند.
استفاده از نمودارها و چارت ها
برای انجام تحلیل های لازم در اکسل حسابداری ممکن است نیاز به رسم نمودارهای گوناگون نیز وجود داشته باشد. خوشبختانه اکسل این امکان را نیز برای کاربران خود فراهم آورده است. شما با استفاده از چند دستور ساده در این نرم افزار می توانید به آسانی چارت های مختلف را رسم نمایید. این چارت ها با نمایش اطلاعات به صورت گرافیکی می توانند به حسابداران در انجام برخی از محاسبات کمک کنند.
استفاده از قالب های آماده در اکسل حسابداری
خوشبختانه امروزه برخی قالب های اکسل حسابداری به صورت آماده در دسترس کاربران قرار گرفته اند. شما با در اختیار داشتن این قالب های آماده می توانید بعضی از محاسبات پیچیده را به آسان ترین روش ممکن انجام دهید.
برخی از این قالب ها نیز به صورت اختصاصی برای مشاغل خاص طراحی شده اند و کار حسابداران را بسیار آسان کرده اند. شما می توانید این قالب ها را به صورت رایگان یا در ازای پرداخت هزینه تهیه نمایید. البته در ورژن های جدیدتر اکسل، برخی از این قالب ها گنجانده شده اند.
سخن پایانی
با توجه به نکات بیان شده در این مقاله، می توان نتیجه گرفت که شرکت در دوره آموزش اکسل در حسابداری برای افرادی که قصد ورود به بازار کار این رشته را دارند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. حسابداران با استفاده از این نرم افزار می توانند بسیاری از عملیات های مالی را با استفاده از دستورالعمل های ساده و توابع کاربردی انجام دهند.
از طرفی به دلیل اینکه استخدام در بسیاری از سازمان ها و شرکت ها منوط به داشتن تسلط کافی بر این نرم افزار است، اهمیت و ضرورت یادگیری اکسل برای حسابداران دو چندان می شود. به همین دلیل نیز به شما توصیه می کنیم در صورتی که قصد ورود هر چه سریع تر به بازار کار این رشته را دارید، بهتر است در اسرع وقت نسبت به شرکت در یک دوره حرفه ای آموزش اکسل در حسابداری اقدام نمایید.
دوره ها و محصولات آموزش حسابداری
کتاب قوانین مالیاتی
پکیج کامل آموزش نرم افزار سپیدار کتاب و نسخه آموزشی سپیدار سیستم
کتاب آموزشی نرم افزار حسابداری سپیدار
نسخه آموزشی نرم افزار حسابداری سپیدار
سوالات متداول
اکسل از امکانات بالایی برخوردار است. همچنین دارای کتابخانه ای کامل و جامع از توابع محاسباتی و مالی است. حسابداران با کمک اکسل می توانند به راحتی فعالیت های مالی و حسابداری را انجام دهند. کاربردهای بالای اکسل در حسابداری اهمیت این برنامه را نزد حسابداران چندین برابر کرده است.
مدیریت آسان داده ها، تهیه گزارشات مالی، محاسبات ساده و پیچیده، تنظیم لیست اکسل حقوق و دستمزد و ... دلیل اهمیت نرمافزار اکسل در حسابداری چیست؟
کاربرد اکسل در حسابداری چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید